Dalla roccia verso il cielo

Lampedusa, monumento ai naufraghi

  • Vincenzo Latina

Abstract

The project plans to activate compatible actions with the environmental peculiarities of the place and its natural orographic and topographic shape – an ample flat space, slightly nestled inside the rock, overlooked on the seaside – which lends itself to singular characters and incredible versatility. Perfect place for entertainment: during the summer could receive significant events, parties, commemorations, theatrical and musical representations and similar; simultaneously, the actual shape inspires the installation of devices and ‘’memory’’ symbols of the island. His peculiarity is a striking witness of the farthest landfill South of Europe overlooked closer to Africa than Italy.

Come citare
Latina, V. (1). Dalla roccia verso il cielo: Lampedusa, monumento ai naufraghi. AND Rivista Di Architetture, Città E Architetti, (32). Recuperato da https://and-architettura.it/index.php/and/article/view/219
Sezione
Articoli